Orman Genel Müdürlüğü Yeni Yerleşkesi Projesi, Müdürlük ve Ofis Birimleri Binası, Sosyal Birimler Binası, Cami ve Lojmanlardan oluşmakta olup, Ankara Söğütözü Caddesi ile Sakıp Sabancı Bulvarının kesiştiği 68.250 metrekarelik bir arazide konumlanmıştır.
Bilkent Cyberpark Yeni Ar-Ge Binası Projesi, Ankara Teknoloji Geliştirme Bölgesi içinde, 13.920 metrekarelik bir alana sahip 26084 ada 2 parsel de yer alacaktır.
Arazinin sahip olduğu, kuzey-güney doğrultusunda eğimin şekillendiği, yoğun yeşil dokulu topoğrafya, projenin çıkış noktasını oluşturmuştur. Elde edilen yaşam alanının var olan doğaya aykırı değil, ona uyum sağlayan dinamik bir kurguya sahip olması hedeflenmiştir. Bu hedef doğrultusunda tasarlanan tüm yapılar var olan kotlara uygun konumlandırılmışlardır.
Kurtboğazı Barajı rekreasyon alanı içerisindeki yapıların zamanla yıpranmasıyla ihtiyaçlara cevap verememe durumunu ortadan kaldırmak ve tesisin tekrardan kullanıma açılıp, doğa içerisinde kaliteli mekanlar sunabilmesi için belirlenen alanlarda bazı yapısal müdahalelerin yapılması hedeflenmektedir.
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi kampüsü master planı konsept tasarımı hazırlanması projesi, Ankara ili Çubuk ilçesinin güney batısında, Esenboğa Hava Alanına yaklaşık 4.5 km uzaklıkta, 3500 dönümlük bir alanda tasarlanmıştır.
Yıldırım Beyazıt Üniversitesi kampüsü master planı konsept tasarımı hazırlanması projesi, Ankara ili Çubuk ilçesinin güney batısında, Esenboğa Hava Alanına yaklaşık 4.5 km uzaklıkta, 3500 dönümlük bir alanda tasarlanmıştır.
Ankara’da Mogan Gölü kıyısında tasarlanan cami projesine tarihsel olarak belirli plan ve kitle tipolojileri altında gelişen cami yapılarından üç önemli referans kaynaklık etti. Birinci olarak, mihrap duvarına yakın namaz kılma tercihi üzerinden şekillenen uzunlamasına cami mekanları geleneğinden bahsedilebilir; ilk İslam mabedleri bu şemada inşa edilmiştir. İkinci referans olarak, klasik Osmanlı mimari geleneğinde mihrap duvarının bir ışık duvarı olarak, vitraylarla bezenmiş şekilde tasarlanmasıdır. Üçüncü olarak ise, kent dışında, menzillerde, açık havada namaz kılmak için kullanılan ve yükseltilmiş bir zemin üzerinde bir mihrap duvarından oluşan namazgahlardan söz edilebilir.
Copyright (c) 2012 hgmimarlik.com. All rights reserved. Design by Ahmet Altuntas. Contact Webmaster: altuntasch@gmail.com